Op warme, zonnige dagen is zonwering bijna onmisbaar geworden. Maar hoe kies je nu de meest geschikte zonwering? Vandaag de dag vind je een heleboel verschillende soorten zonwering. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Met onze handige tips wordt het kiezen van de juiste zonwering voor uw woonst of kantoor kinderspel.

ZONNESCHERMEN

Met een zonnescherm creëer je een schaduwrijke oase op je terras. Door de handige constructie blijft de ruimte er onder maximaal te benutten, bijvoorbeeld met een tuintafel of lounge. Bovendien houdt een zonnescherm de zon buiten, waardoor het ook binnen koeler blijft. Een zonnescherm wordt geleverd in een stevige cassette die aan de muur bevestigd wordt. Het zonnescherm kan je volledig inklappen wanneer het niet gebruikt wordt, zodat het geen overbodige ruimte inneemt en keer op keer heelhuids de winter doorkomt. Bij de meeste zonneschermen kan je kiezen tussen elektrische of handmatige bediening, met de mogelijkheid tot afstandsbediening. Als je kiest voor een zonnescherm, heb je de keuze tussen een uitvalscherm of een knikarmscherm.

UITVALSCHERMEN

Een uitvalscherm is een zonnescherm met 2 vaste armen en een maximum breedte van 6m. Uitvalschermen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en afwerkingen, zodat je altijd wel een uitvalscherm vindt dat perfect bij je gevel past. Met een uitvalscherm hou je de zon buiten en blijft het binnen lekker fris. Het is een betaalbare oplossing om tijdens de warme zomermaanden volop te genieten van een koele woonruimte. De voordelen van een uitvalscherm
 • Een uitvalscherm is een betaalbare oplossing voor iedereen die een zonnescherm zoekt
 • Het uitvalscherm kan volledig opgeborgen worden in een cassettebak.
 • Dankzij het grote oppervlak en de hoek houdt het scherm heel veel zon buiten, waardoor je woonruimte koel blijft
 • Bij uitvalschermen bestaat de mogelijkheid tot elektrische bediening (eventueel op afstand)
 • Voor toepassing op grote hoogte bestaan er stormvaste uitvalschermen met windvaste armen
 • Groot aanbod kleuren en afwerkingen voor het doek

Toepassingen uitvalschermen

Uitvalschermen worden vooral toegepast bij horeca en winkels, maar ook bij particuliere woningen zie je ze regelmatig terug.

KNIKARMSCHERMEN

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat horizontaal uitrolt met 2 armen die recht vooruit “knikken”. Knikarmschermen hebben een maximum breedte van 10m en een maximum uitval van 4m. Omdat ze geen uitvalarm hebben, is er aan de zijkant een opening. Ook knikarmschermen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en afwerkingen. Omdat knikarmschermen enorm populair zijn, kan je ze kopen in een bijna oneindige combinatie aan modellen en uitvoeringen, zowel met elektrische als handmatige bediening.

De voordelen van een knikarmscherm

 • Een knikarmscherm is een budgetvriendelijke oplossing ter vervanging van een terrasoverkapping
 • Het knikarmscherm kan volledig opgeborgen worden in een cassettebak
 • Bij knikarmschermen bestaat de mogelijkheid tot elektrische bediening (eventueel op afstand)
 • Groot aanbod aan kleuren en afwerkingen voor het doek
 • Mooie en moderne uitstraling

Toepassingen knikarmschermen

Knikarmschermen worden het meeste toegepast bij particuliere woningen. Dankzij de onopvallende, moderne cassettebak is een ingeklapt knikarmscherm niet storend, maar eerder decoratief. Met een maximum uitvallengte van 4m kan een knikarmscherm perfect dienen als terrasoverkapping. Om nog meer te kunnen genieten van je terras combineer je een knikarmscherm met windschermen of buitenverwarming.

MARKIEZEN

Markiezen zijn een alom vertegenwoordigde vorm van vaste zonwering. Dit dankzij hun erg karakteristieke uitstraling en uitstekende zonwering. Er bestaan veel verschillende modellen die onderverdeeld kunnen worden in twee groepen: rechte markiezen en gebogen markiezen. De vele modellen, in combinatie met de talloze kleurpatronen en motieven, zorgen voor een brede waaier aan keuzemogelijkheden. Wil je een bedrukking met een eigen patroon of logo? Bij markiezen is zo goed als alles mogelijk!

De voordelen van markiezen

 • Markiezen hebben een erg mooie en karakteristieke uitstraling
 • Het doek aan de zijkanten houdt nog meer zonlicht en warmte buiten
 • Mogelijkheid tot bedrukking, bijvoorbeeld met een bedrijfslogo.

De toepassingen van markiezen

Markiezen zijn een veelgebruikte vorm van zonwering bij winkels en in de horeca. Omdat ze makkelijk te personaliseren zijn met kleuren, patronen en eventueel een logo, zijn markiezen de ideale oplossing om het image van je zaak door te trekken naar de gevel. Eigenlijk zijn markiezen gewoon een heel goede vorm van zonwering, die net zo goed voor je huis of appartement kunnen dienen.

ZONWERENDE SCREENS

Screens zijn een beetje te vergelijken met rolluiken. Het zijn vlakke schermen die verticaal of horizontaal voor het raam geschoven worden en op die manier de zon buiten houden. Het grote verschil met rolluiken is dat zonwerende screens in de meeste gevallen uit een half transparant doek bestaan dat door twee geleiders open en dicht geschoven kan worden. Screens hebben een moderne en strakke look, wat hen een heel populaire keuze maakt bij nieuwbouwwoningen.

De voordelen van screens

 • Screens hebben een moderne, minimalistische uitstraling. Opgerold in de cassettebak zijn ze bijna volledig onzichtbaar
 • Eenvoudig in onderhoud: je kan ze makkelijk schoonmaken met water en zeep
 • Dankzij de half transparante screendoeken kan je naar buiten kijken, terwijl de zon en warmte buiten blijven
 • Screens kunnen geautomatiseerd worden, eventueel met afstandsbediening
 • Optimaal gebruik van de ruimte dankzij minimalistische vormgeving

De toepassingen van screens

Er bestaan verschillende soorten zonwerende screens, maar de meest voorkomende zijn ritsscreens en rollscreens. Ritsscreens worden bevestigd door middel van een rits-systeem. Hierdoor zijn ze zeer goed bestand tegen wind. Daarom worden ritsscreens vaak gebruikt bij appartementen en wolkenkrabbers. Als kers op de taart zijn ze ook nog eens zeer insecten-werend. Naast ritsscreens zijn rollscreens vandaag de dag ook zeer populair. Deze screens hebben een sobere en moderne uitstraling. Rollscreens bieden uitstekende zonwering en kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Dit maakt dat rollscreens zowel voor particulieren als voor bedrijven een zeer interessante vorm van zonwering zijn.